Reflektion

Jag tror nog att det som skrämmer mig med vad som hände med Embi även sitter hos mig i en annan form kallad GBS.

Jag fick precis en ny skräckupplevelse och värsta gråtattacken när jag läste en artikel i senaste Vi Föräldrar ang en bebis som dog i magen i samband med födseln pga just GBS-bakterien.
Älsklingen tröstade mig så gott han kunde.

Usch... jag som köpte tidningen för att den tog upp olika åkpåsar fick istället upp artikeln om bebisen som dog av GBS när jag satt och blädrade efter uppslaget med åkpåsarna.

VARFÖR ska jag ha dessa satans bakterier, det gör mig så himla orolig!

¤ SmultronEtt *

Ledsen & Rädd

Det här med att lilla Embis hjärta plötsligt slutade slå i blivande mamma Toncis mage har tagit mycket hårt på mig. Ibland, lite då och då, poppar tanken på dem och den fruktansvärda händelsen upp i mitt huvud och tårarna börjar störta ner som floder. Jag är så ledsen för att detta hänt och sååå rädd för att det ska hända oss.

¤ SmultronEtt ¤

Besök hos BM idag

Idag var vi (mannen och jag) på rutinbesök hos barnmorskan igen.

Mitt järnvärde låg idag på 118 och pulsen på 115 genom... eeh... de har jag glömt nu... 80 kanske? De var i alla fall bra sa barnmorskan. Jag hade för första gången lite äggvita i urinet denna gång, dock var det bara en etta som var ok att ha nu med tanke på att man kan ha rikligare flytningar vilket jag har. Mitt magmått går fint enligt kurvan och jag var uppe på 34 idag. Bebisens hjärtljud var starka o fina med 148 slag/min. Barnmorskan sa att det verkade som om bebisen sov. Bebisen ligger fortfarande med huvudet nedåt men rörligt och hon tror att bebben kommer att ha fixerat sig vid nästa besök om 2 veckor.

Jag hade skickat ett mail till min barnmorska i går med anledningen till mina sammandragningar och förvärkar jag haft i början på veckan. Hon tyckte att jag skulle kollas upp av en gyn-läkare redan på måndag för att mäta bla livmodertappen och se så att allt ser bra ut. I och med att jag har GBS i urinen så kan jag drabbas av just sammandragningar och förvärkar som oxå är smärtsamma vilket kan leda till att bebisen kommer för tidigt. Hon sa att det säkert inte är något men att det är bättre med en extra koll istället för ingen alls.

Idag är jag i v 33+1 = Inne i vecka 34!

¤ SmultronEtt ¤

Livmodern övar... tror jag.

I måndags hade en jag ganska rejäl mensvärk i ryggen... alltså förvärkar samtidigt som magen spändes till en stenhård boll. Detta skedde med ganska jämna mellanrum = ca 10 - 6 minuter mellan varje "värk" som höll i sig i ca 1 min och hela förloppet varade i ca 1 timme. Jag la mig i sängen och tog det lugnt och efter ett tag var värkarna borta. I förrigår hade jag 2 sådana värkar igen när jag satt i bilen och väntade på mannen min. Det är 48 dagar kvar till BF så jag antar att det är min livmoder som börjat öva och träna mer intensivt på vad som komma skall. :)

¤ SmultronEtt ¤

Tillväxt UL

I torsdags var vi på tillväxtultraljud för att se hur stor bebisen blivit. Detta är nått som görs på alla bebisar som kommit till via IVF.

Bebisen sov nog för h*n låg så snällt o stilla under undersökningen. Vi fick med oss en bild där bebben håller handen på näsan. :)

Allt såg fint ut. Vårt mirakel väger något mindre än genomsnittsbebisen som ligger på 2008 gram i vecka 32+1. Vår underbara lilla bebis väger 1935 gram, en differens på 3,6% men helt normalt.

Jag trodde faktiskt att vår bebis skulle vara någon större i och med att mitt SF mått ligger något högre än genomsnittet för det har barnmorskan sagt... men nepp så var det inte.

Funderar på om jag kan göra nått för att få bebisen att hålla rätt vikt... ska jag äta mer kanske, är ganska dålig på att äta...

Idag är jag i v 32+5 = Inne i vecka 33!

¤ SumltronEtt ¤

Besök hos BM

I skrivande stund har jag en liten hickande bebis i min mage. ^_^

Idag har jag varit hos barnmorskan.
Bebisen följer sin kurvan fint och så gör även mitt magmått. Lilla älsklingens hjärta lät starkt och fint med 152 slag/minut. Mitt blodtryck låg idag på 70/110. Barnmorskan kände även denna gång hur bebisen låg och som vi båda misstänkte, iom den lite tryckande känslan och molvärken som jag haft i dagarna, så har bebisen nu lagt sig med huvudet ner mot "kanalen" men är fortfarande rörlig och kan om den vill lägga sig annorlunda. Barnmorskan sa att magen nu stod riktigt högt men att den snart kommer att sjunka, så fort bebisen lagt sig "tillrätta".

Inga prover togs på mig idag eftersom barnmorskan tyckte att proverna förra gången var så himla fina.

Vi pratade lite om mina GBS-baktierier som var något högre än vad det varit förrut. Men eftersom jag inte har symptom på urinvägsinfektion så behandlas jag inte. Jag frågade om alla BBs i Stockholm verkligen ger antibiotikabehandling vid födseln och det garanterade barnmorskan att dom gjorde.

Idag är jag i v 31+1 = Inne i vecka 32!

¤ SumltronEtt ¤


Sorg

Mina tankar går idag till bloggaren Tonci och hennes sambo som förlorat deras efterlängtade bebis, 29 dagar innan beräknad förlossning. Den absolut största skräcken för varje väntande mamma. När jag läste detta stannade min värld helt och jag orkade inte längre att jobba. Det är bara så, så, så förfärligt hemskt!! Jag kan inte ens föreställa mig sorgen.

Snälla lilla mirakel, stanna hos oss... lämna oss inte, vi älskar dig så högt!

¤ SmultornEtt ¤

Fortfarande GBS i urinen

I måndags lämnade jag ett urinprov hos Mama Mia. Idag ringde min barnmorska och sa att jag fortfarande har GBS i urinen. Om jag hade symptom av urinvägsinfektion kunde jag behandlas med antibiotika annars skulle vi hoppa över behandlingen. Jag har ju inga symptom alls så de blir ingen kur denna gång.

Idag är jag i v 30+2 = Inne i vecka 31!

¤ SmultronEtt ¤

Besök hos BM idag

Alla mina värden var mycket bra! Har för mig att jag låg på 122 i HB (jag började aldrig med järntillskott utan såg till att få i mig mer järn på naturligt vis) och jag hade 120/80 i puls. Inget socker eller äggvita i urinen.

Bebisen håller en jämn och fin kurva. Magmåttet idag låg på 30! Hjärtljudet var fint och bebisen verkar må prima. Dock fick jag faktiskt inte reda på hur många slag det var denna gång...

Nästa besök är den 16:e September.

Idag är jag i v 29+1 = Inne i vecka 30!

¤ SmultronEtt ¤

RSS 2.0