Ruvardag 2 (IVF 1 - Dag 38)

Bara ruvardag 2... varför går tiden helt plötsligt så himla långsamt?! För att få tiden att måste jag helt enkelt blogga! ;)  Igår såg jag "Gone with the wind" - 3½ timmar lång, bara för att tiden skulle gå lite snabbare! Har aldrig sett denna klassiker förrut, den var helt ok. Nästa som står på tur är "Breakfast hos Tiffany's". Är inne i en klassiker period.

En tanke som jag har svår att slå bort är:
Undrar när "pricken" fäster? Om den nu väljer att göra det...

Jag mår mycket bättre idag. Vilade på soffan hela dagen igår.
Kan de vara lugnet före stormen? Hoppas verkligen inte!

En fantastisk sak har hänt!
Idag kunde jag göra en ordentlig Nr: 2 utan problem! Vilken lycka!! Hahaha! ;D

Jag har satt min mobil på alarm kl 6-14-22 för att ta mina proggisar, var 8:e timme som läkaren sa till mig på ET. Det fungerar bra med vagitorierna men att siga upp kl 6 fungerar mindre bra, jag kan inte somna om sen så jag förblir vaken sittandes framför min dator och senare på dagen är jag dötrött! Jag har slutat helt med att dricka kaffe. Te dricker jag mer sällan nu... koffein ska ju inte vara bra har man hört, så istället går jag omkring och är en zombie som snäser åt allt omkring mig. =P

Jag har kollat upp lite mer om progesteronet. Det verkar som om typ alla andra fått börja efter ÄP (jag började direkt efter ET) och att typ alla andra fått fler paket utskrivna än vad jag har fått.
Tycker det verkar skumt...

¤ SmultronEtt ¤

Ruvardag 1 (IVF 1 - Dag 37)

Överstimulering?

Igår efter ET (och även efter ÄP) varnade läkaren mig för att jag har en lite större risk än andra för överstimulering eftersom dom fick ut 20 ägg. Dock sa hon att det inte fanns något som helst i min buk som tydde på att jag hade någon vätska i buken... än.

När jag steg upp kl 9.00 gick jag på toa för att kissa. Jag kände mig spyfärdig och yr från det att jag satte mig upp i sängen tills jag kissat klar och det gjorde mer ont denna gång än de andra gångerna som jag har kissat, de liksom svider i magen på nått konstigt vis. Nu mår jag bra igen, som tur är.

Jag sökte nyss i familjelivs forum ang överstimulering efter äggplock och gillade inte det jag läste. Illamående, yrsel, smärta... (även andningssvårigheter, vätska i lungorna, hosta och svullen magen... vilket jag inte har och inte vill ha!)

Jag började att väga mig i onsdags för att se så att jag inte lägger på mig mer i vikt. Som tur är så har jag gått ner några hekton varje gång och så även idag. *pustar ut*

Jag är såååå himla rädd för att bli överstimulerad. Jag vill inte hamna på sjukan så att jag inte kan resa på grund av detta. Nu e jag ledsen & rädd. :(

¤ SmultronEtt ¤

ET - Ruvardag ½ (IVF 1 - Dag 36)

Kom hem från sjukhuset för en liten stund sedan och nu sitter jag vid datorn här hemma och RUVAR på ett TOPPEN-GULDÄGG! :D

Jag kommer nog inte skriva mycket mer förrän jag vet om detta lyckats eller inte... vill ruva lite i fred nu, men jag följer er andra med stor nyfikenhet och kommenterar era inlägg lite då och då.
(så 'M' jag har inte övergett dig ;-) )


Nu ska jag försöka ställa in mig på nästa sak som står på tur här i livet för mig och min älskade, vår resa till landet lång långt bort. Det ska re-searchas, planeras, grubblas och tänkas, pengar ska växlas, diverse saker ska köpas och sen ska även väskorna packas!

Håll tummarna nu mina kära läsare för att pricken - vår lilla stjärna - kommer att stanna hos oss!

Kram!

¤ SmultronETT ¤

Note to Self

Ät flytande frukost ex. Yoghurt, Juice, Te/Kaffe med socker för att få upp blodsockerhalten.

Komma in vid kl 8.00 förberedas och vila fram till ungefär kl 9.00.
Ingreppet tar ca 20 min. Efter får jag sova ruset av mig ca 30 min.
Sen fika och därefter hemgång. Får ej köra bil denna dag.

Ta med smörgås eller skicka iväg mannen till cafeterian.

Gå in genom huvudentrén, ta första till vänster - Kirurggatan - gå till andra hissväggen,
följ skyltar mot K-57-59. Ska finnas en blinkande tavla i närheten.

Spraydag 32 - Ägglossningsspruta (IVF 1 - Dag 32)

Nu e ägglossningssprutan tagen, exakt kl 20.00! Och imorse tog jag sista puffen med nässpray! Imorgon är jag äntligen läkemedelsfri och på onsdag kl 8.00 är vi på sjukhuset för äggplockning! :)

Imorgon måste jag printa ut "Twilight - Edwards bok" så jag har nått att göra efter äggplocket... om jag nu orkar, har en känsla av att det kommer bli en hel del morfin. ;)

¤ SmultonEtt ¤

Spraydag 31 - Sprutdag 11 (IVF 1 - Dag 31)

Nu när jag tagit sista puregoninjektionen (!jippi!) så fick mannen min prova att sticka sig själv i magen med en utav de oanvända nålar som blivit över. Jag trodde allt att det skulle ta tid för honom men han tog allt mod till sig och stack sig direkt! Imponerande! :) Sen sa han att han faktiskt var nervös inför sticket men eftersom han inte behövde injicera nått så kändes det inte lika läskigt.

Så sista sprutan med puregon är alltså tagen och imorgonbitti är det även sista puffen med synarelasprayet, sen är det ägglossningssprutan kvar som jag ska ta imorgon kväll kl 20.00! Jag ser verkligen fram emot att få vara läkemedelsfri!

Jag börjar bli smått nervös för äggplocket... det gjorde ganska ont när jag gjorde kontrastspolning av mina äggledare... hur hemskt kommer då inte äggplocket att kännas?!?!

Note to self: ampull 3 - dos 3 (sista dosen)

¤ SmultronEtt ¤

Spraydag 30 - Sprutdag 10 (IVF 1 - Dag 30)

Dagens spruta - spruta nummer 10 - tog jag undertiden som jag kollade på filmen "28 weeks later" precis när helikoptern köttar alla infekterade med sina roterblad... hehe, blodigt värre!

Nu är det bara en till Puregonspruta kvar att ta sen är den Ovitrellesprutan på Måndag kl 20.00. SÅ SKÖNT!
Sprayet slipper jag oxå snart! :)

Oj så mycket snö det har kommit idag! Och de ser inte ut att sluta heller! Hoppas vädret e bättre på onsdag när vi ska till sjukhuset för äggplock.

Nä, nu måste jag lägga mig... mina ögon börjar gå i kors.

Note to self: ampull 3 - dos 2

¤ SmultronEtt ¤

Spraydag 29 - Sprutdag 9 (IVF 1 - Dag 29)

Jippi! På måndag kl 20.00 ska jag ta ägglossningssprutan!! Äggplock på Onsdag!!!
Snart e vi äntligen där! :D

Allt gick fint hos kliniken. Jag har ca 20 ägg och av dessa gissade läkaren att kanske 15 kommer att plockas och att 7 av dem kommer vara tillräckligt dugliga. Han tyckte att chanserna såg goda ut men han kunde såklart inte lova nått och det förstår vi. Blodprovet visade att jag stiger fint i mitt östrogenvärde. Jag kommer att fortsätta med behandligen precis som vanligt idag, lördag och söndag med 150 IE puregon och 1 spraypuff i 1 näsborre morgon och kväll. På måndag kommer jag att ta sista puffen i näsan på morgonen sen ska jag vara helt läkemedelsfri på tisdagen. Onsdag kl 8.00 ska jag vara på sjukhuset här "hemma" för ÄP!! :D

Nu väntar jag med spänning hur det gått för M idag. :)

Note to self: (byt till ny ampull) - ampull 3 - dos 1

¤ SmultronEtt ¤

Note to Self

  • Spruta: Ta Puregon-sprutan som vanligt - 150IE- Fre, Lör, Sön.
  • Spray: Ta nässpray som vanligt - 1 puff morgon & kväll - Fre, Lör, Sön
    och SISTA spraypuffen måndag morgon.
_________________________________________________________________

  • Måndag - Sista spraypuffen på morgonen - ÄL-Spruta 20.00!!!
  • Tisdag - INGA LÄKEMEDEL
  • Onsdag - 08.00 - ÄP - Bara flytande mat till frukost

Mannen får ha utlös. söndag/måndag - 2 dagar innan (5-2 dagar)

Spraydag 27 - Sprutdag 7 (IVF 1 - Dag 27)

Sådär! Nu var den sjunde sprutan tagen! Mannen påpekade att det gick som en dans idag för jag gjorde det snabbt och utan att tveka. Man har ju liksom typ fått in rutinen nu. ;-)

Jag känner mig handikappad av att ha så många ägg. Det gör ont när jag sätter mig för hastigt på stolen eller i soffan. Ibland måste jag dra ner på mitt tempo när jag går för att det känns i äggstockarna och nu när jag stod och tvålade in mig i duschen tog det emot och smärtade i magen när jag lyfte upp mitt ben. Jag känner värken från båda sidorna och ungefär jämnlikt mycket. Hoppas verkligen att det ser så pass bra ut på VUL och blodprovet på fredag att jag får ÄP i början på nästa vecka! Pallar inte att vänta mer nu! :-)

Note to self: ampull 2 - dos 3

¤ SmultronEtt ¤

Spraydag 26 - Sprutdag 6 (IVF 1 - Dag 26)

Precis NU (16.24) ringde min läkare (jag trodde att han hade glömt bort mig igen! =P). Han sa att provet såg utmärkt ut och att jag ska fortsätta precis som vanligt med doseringarna för både spruta och spray. På fredag ska vi tillbaka för VUL + att jag ska ta blodprov igen.

Besöket hos kliniken gick bra! Jag har 7 ägg på ena och 10 på andra äggstocken + många små som han inte räknade. Det var större och mer mogna ägg på höger sida och mindre mogna på vänster. Det ser nu ut som om det kan bli ÄP och ET redan i nästa vecka men jag kunde inte få något definitivt svar ännu.

Att ta blodprovet var däremot ingen hitt... det var en snäll och trevlig sköterska men FY va ont det gjorde när hon stack mig och så även under hela blodtappningen! Sen fick jag ett plåster och gick iväg för att klä mig, då upptäcker jag att jag har massor med blod över hela armen! Jag fick vända och få hjälp med att tvätta av armen och få på ett nytt plåster. Till och med sköterskan var förvånad! De var tokmycket blod! =P

Idag är det sjätte sprutan, undrar hur många jag kommer att behöva ta? Igår satt jag där och tvekade igen innan jag stack mig... löjligt! 

Note to self: ampull 2 - dos 2

¤ SmultronEtt ¤

Spraydag 25 - Sprutdag 5 (IVF 1 - Dag 25)

Om 20 min e de dax för spruta nummer 5. Nu e de byte till ampull nummer 2.

Jag har redan blivit stucken idag... i armen... var iväg och tog min andra dos Engrix - Hebatit B inför resan. Sticket kände jag inte alls men själva injektionen var horibel!

Usch, imorgon ska vi upp tidigt för att köra till kliniken igen... 05.50 kommer klockan att stå på när den väcker mig ur min skönhetssömn.

Ska bli intressant att få se om mina ägg är på g och om dom verkligen "sköter sig". Jag har haft känningar i både vänster och höger sida nu så nått måste ju vara på gång.

Blää... så är det ju blodprov igen. Förra gången jag var där kan jag inte påstå att sköterskan gjorde ett speciellt bra jobb. In i båset, inget hej... bara till att slå sig ner, jag rabblade upp mitt person nummer och namn, grov nål, våldsamt stick, på med plåster och hej då... sen var jag öm i armvecket och därefter fick jag värsta blåmäket som skiftade i alla möjliga färger. Hoppas det går lite bättre imorgon, en snällare och mer varsam sköterska hade varit trevligt.

Note to self: ampull 2 - dos 1

¤ SmultronEtt ¤

Spraydag 24 - Sprutdag 4 (IVF 1 - Dag 24)

Det är alla hjärtans dag idag och jag har haft det underbart tack vare mannen min! *kär*

Snart är det dax för spruta nummer 4. Det är skönt att proceduren är så pass enkel med Puregon-Pen.

Jag känner att äggproduktionen nu är igång. Det spänner och ömmar i min högra sida, ganska obehagligt faktiskt. Jag börjar oroa mig för överstimulering. Har nämligen legat på sjukhus för att en cysta/foliker(?) stor som en grapefrukt spruckit. Jag hade mycket blod i buken... de var en riktigt hemsk upplevelse som jag INTE vill uppleva igen! *ryser*

Igår sved det till ordentligt efter att jag injicerat min dos och jag upptäckte nyss att jag fått små blåmärken på magen där jag stuckit mig.

__________________________

Uppdatering - 22.16
Jag har fått utskrivet Puregon 600, om jag ger mig 150 IE per injektion så ska en ampull på 600 alltså ge 4 stick. Idag är det sprutdag 4 och har jag stuckit mig 4 ggr, ampullen borde nu vara tom... men när jag tog ut ampullen från pennan var denna inte tom. Nu funderar jag på om jag råkat ge mig fel dos någon gång, att jag ställt pennan på 125 istället för 150. Jag vet inte alls hur mycket som faktiskt är kvar eftersom det inte finns någon markering att läsa av på glas-ampullen.

Är det någon annan som haft puregon kvar i sin ampull när ni bytt till ny?
Eller har jag klantat mig någonstans på vägen?

__________________________

Note to self: ampull 1 - dos 4

¤ SmultronEtt ¤


Spraydag 22 - Sprutdag 2 (IVF 1 - Dag 22)

Hmm, så underligt, det blev många två:or på en och samma gång... det är månad 2, spraydag 22, sprutdag 2, dag 22 i behandlingen och tillsammans satt vi 2 i soffan när jag injicerade puregonet klockan 22. :)

Idag tog de emot lite att sticka sig i magen. Flera gånger precis innan nålen skulle penetrera huden var det nått som fick mig att tveka. Jag vet ju att det knappt känns nått men ändå var det något som tog emot. Efter 4-5 gångers velande så stack jag mig tillslut. Himla löjlig man är, det kändes ju verkligen inte nått över huvudtaget! :)

Denna gången stack jag mig strax nedan och till vänster om naveln, och nässprayet tog jag i samma veva.

Note to self: ampull 1 - dos 2

¤ SmultronEtt ¤

Spraydag 21 - Sprutdag 1 (IVF 1 - Dag 21)

Sådär ja! Nu har jag stuckit mig i magen och injicerat min första dos Puregon på 150 IE! Nu känns det som om vi verkligen är på gång, att nu är det "på riktigt"! *jublar*

Så hur kändes det?
Jag tyckte endast att de spände lite där jag injicerat dosen, typ som om någon nöp mig lite lätt i "fläsket".

För att mannen min ska känna sig mer delaktig fick han förbereda min Puregon-pen åt mig. Att sticka mig i magen tar jag hand om själv, de e nått som jag vill ha kontroll över, precis som tvätten, bara mina kläder alltså... de får han heller inte röra, jag vill ha koll på att mina kläder tvättas på "rätt sätt". =P

Jag har funderat lite på när ÄP och ET kanske kan ske. Jag har inte riktigt koll på dagarna... de beror på om detta nu går bra... eller mindre bra... äsch, vi tar det som de kommer, bara de sker innan vår resa! :)

Ett sprut i näsan i ena näsborren - Check!
Ett stick i magen på höger sida strax under naveln - Check!

Nu måste jag gå och lägga mig, har varit en Zombie hela dagen och orkar knappt hålla mina ögon öppna längre. *gäsp*

Note to self: ampull 1 - dos 1

¤ SmultronEtt ¤

Riktig dålig natt

Inatt har jag knappt sovit nått... och när jag väl somnat till så har jag bara drömt mardrömmar. Varför? Jo, pga de dumma blodprovet! Jag har nästan oroat ihjäl mig! Blev till och med kass i magen! :(

Klev upp strax innan 07.00 och ringde provmottagningen på sjukhuset som sa att provet hade gått iväg och att jag skulle ringa och höra med min doktor. Ljög hon? ... eller stämmer de? Har provet verkligen gått ivåg som Akut? I så fall är det min doktor som glömt att ringa mig... *suck*

Kl 08.00 ska jag ringa kliniken. Tänk om inte min läkare jobbar idag, vad häder då? Jag kan inte vänta med sprutstarten eftersom det verkligen är kritiskt att allt klaffar så gott de bara går inför vår resa långt långt bort!

_________________________

Updatering kl: 10.00
Jag blev uppringd av kliniken 07.35 idag för att jag skickat in ett meddelande via deras formulär på hemsidan. Detta formulär är egentligen bara till för att boka/omboka/avboka tid hos dem men jag fyllde i den ändå. Jag förklarade hur det låg till för receptionisten(?) som ringde och hon sa att hon skulle skriva in en notis i läkarens schema så att han inte skulle glömma att ringa mig men jag fick aldrig veta när han skulle återkomma. 11.30 slutar deras telefontid på kliniken där man själv kan ringa in... om han inte ringt innan kl 11 så ringer jag!

_________________________

Updatering kl: 11.20
Jag ringde kliniken vid 11 och frågade om min läkare ringer upp under en speciell tid under dagen, om han har avsatt tid endast för samtal, och när det i så fall är under dagen. Jo, han ringer efter kl 14. Just då sitter jag i möte... :P

_________________________

Updatering kl: 12.40
Nyss blev jag uppringd av min läkare som bad om ursäkt för att han inte hört av sig igår och för att han GLÖMT tala om för mig att om provet ser bra ut så ringer han mig inte!! *grrr*

Han sa detta inte ska påverka mig negativt på nått vis i planeringen, vilket jag typ redan visste, men var ändå skönt att höra.

Jaja, sprutstart ikväll då! Vad sägs om de "M" (http://ledsenihemlighet.blogg.se).
Vi ligger nästan exakt i fas med varandra! NU FAN GÄLLER DET! :D

_________________________

¤ SmultronEtt ¤

Denna oro! :(

Ännu har ingen ringt från kliniken och jag sitter nu här och oroar mig extremt mycket över att sjuksystern som tog mitt blodprov på sjukhuset missat att mitt prov var markerad som Akut... eller att min läkare kanske glömt att ringa. Kl är 14.40... och jag tror att personalen på kliniken slutar vid 16 eller 17, så visst, jag kanske bara oroar mig i onödan. Det kanske heller inte är hela världen om jag får vänta en dag extra på att börja med sprutorna, men ändå... jag vill ju så gärna börja idag! :(

Dumt att kliniken bara har telefontid mellan 8.00 - 11.30! Maila kan man inte heller göra... GAAAH!

_______________________________

Uppdatering kl 16.10
Fortfarande ingen som ringt mig... *besviken*

_______________________________

Uppdatering kl 17.55
Nä, ingen har ringt... jag har gått här och väntat med små attacker av oro, yrsel, illamåede och ibland även med tårarna väntandes precis i tårkanalerna. Vad gick snett? Varför ringde dom mig inte?! Vad har hänt med mitt blodprov? Har någon slarvat bort det? Jag mår faktiskt inte alls speciellt bra just nu.... *ledsen*

_______________________________

¤ SmultronEtt ¤

Note to Self

  • Synarela - Spraya 1 gång i en näsborre - morgon & kväll
  • Puregon - 150 IE - Sprutstart 11 februari! 1 gång om dagen vid samma tidpunkt på kvällen (22.00)
  • Tisdagen den 16:e - Blodprov och VUL

Spraydag 20 (IVF 1 - Dag 20)

Nu är vi hemma igen efter besöket hos kliniken där jag fick veta att allt ser jättefin ut och att jag verkar vara helt nedreglerad enligt VUL! Nu väntar jag på att min läkare ska ringa och ge mig svaret på hur blodprovet som jag tog i morse ser ut, om detta är ok så kommer jag att börja med mina sprutor ikväll! *håller tummarna*

Jag fick lära mig hur jag ska ta sprutan av en jätte trevlig och snäll sköterska. Att sticka sig i magen var absolut inga problem! De är värre att dra bort ett plåster än att sticka sig i magen med en så liten nål. :)

Förresten så var det tur att jag bytte till ny sprayflaska efter att den första råkat bli för varm. Läkaren tyckte att det var rätt gjort, man ska inte chansa.

¤ SmultronEtt ¤

Spraydag 19 (IVF 1 - Dag 19)

Igår bytte jag till sprayflaska nr 2 och allt rullar på som vanligt. Känner mig trött och har en svag aning av huvudvärk och illamående som jag försöker få bort genom att dricka mycket Ramlösa. *klunkar i mig lite till*

Imorgon ska vi upp tiiiidigt! Vi kommer köra hemifrån vid 06.30 för att, som läkaren på kliniken sa, "hänga på låset" för blodprov vid 07.15. (Min klocka som vanligtvis väcker mig 07.30 kommer alltså att ringa kl 05.45 istället... usch och fy!) Efter att dom stuckit mig i armen ska jag sen till kliniken för VUL. *nervös*

*Suck* Jag har fått en massa finnar i ansiktet.... ännu en biverkning av sprayandet?

¤ SmultronEtt ¤

Spraydag 18 (IVF 1 - Dag 18)

Dag 18 - Utvilad, lugn och harmonisk... NOT!

Vi hade det riktigt underbart på Hasseludden - Yasuragi. Detta var vår underbara alla hjärtans dag. (jo, det var ju en hel vecka innan alla hjärtans men de var meningen för det är mycket färre folk där då.)

Men jag har väl inte blivit fullt så utvilad som jag todde att jag skulle bli... stackars mannen fick sig en rejäl surkärring för ca 2 timmar sedan då jag flippade ut på min dator... stackaren blev så skraj att han snabbt susade iväg ut till TVn i vardagsrummet och där har han befunnit sig sedan han "gick upp i rök".

Jag skyller på sprayet... =P

¤ SmultronEtt ¤

Spraydag 17 (IVF 1 - Dag 17)

Idag är det spraydag 17, solen skiner och hela vårt vackra vinterlandskap glittrar! :)

Alldeles snart ska mannen och jag iväg på Japanskt spa där vi även kommer att spendera natten. Jag har längtat jätte mycket! Vi var där 2006 på min födelsedag. Vi ska bara njuta och ta det riktigt lungt, ge oss den inre ro vi verkligen behöver.

Men trots denna harmoniska inställning finns det en oro som gnager....
Vi kommer att sitta utomhus i en varm källa med riktigt riktigt varmt och härligt vatten, vi kommer sitta i en het ångbastu och mysa ihop... vi kommer att... FÖRSTÖRA mannens simmare!!! Hur tänkte vi egentligen där?!

(På spraydag 15 hade jag ju lite ont i min tjejmage... kan det bero på att min vanliga ägglossning egentligen skulle ha skett den dagen?)

¤ SmultronEtt ¤

Spraydag 15 (IVF 1 - Dag 15)

Spraydag 15 - Inget nytt, inget märkvärdigt.

Ok, en liten grej... idag, typ sista dagen med de eftersläntande mörkbruna "blödningarna" som innebär slutet på mensen (i vanliga fall) var det plötsligt en ljusröd blödning på pappret när jag torkade mig. Detta hände även de övriga gångerna som jag besökte toan idag. Nu verkar det dock vara borta. Funderar på om de kanske har med irriterade slemhinnor i underlivet att göra? Ännu en biverkning?

Just de, har ju även haft konstiga stickningar och svagt molande värk i tjejmagen från och till idag... vet inte alls vad detta kan vara.

Jaja, annars är allt bara bra som tur är vilket jag är väldig glad över!
Hoppas att det är dax för sprutorna snart! Det får jag reda på på Onsdag. *håller tummarna*

¤ SmultronEtt ¤

Spraydag 14 (IVF 1 - Dag 14)

När man tala om trollen...
Inatt sov jag i stort sett hela natten utan täcke, jag som oftast fryser och måste ha en extra filt! Jag hade en vallning som höll i sig i fler timmar! Guuud så jobbigt! Jäkla kärringbrasa!! >_<

 

Antar att det kan vara för att jag tog dosen som jag misstänker att jag glömde igår kväll när jag kom hem från jobbet vid 19.30 och sen tog min vanliga dos kl 01.30.

 

Idag ska jag skriva ut en kalender som jag ska sätta upp i badrumsskåpet där hemma. Det var Mannens idé så jag kan hålla bättre koll på sprayningen genom att sätta små kryss i kalendern.

 

¤ SmultronEtt ¤


Gråtmild... snyft...

Jepp, jag har gått och blivit gråtmild... ibland bara bubblar tårarna upp för nästan ingenting. Ok, jag storbölar ju inte de mest bara rinner små ostoppbara tårar från mina ögon. Jag hörde en låt här om dagen som påminde mig om min och mannens vistelse i "landet lång långt bort" och då kom tårarna. Nu läste jag ett inlägg i en IVF-blogg om hur illa den gravida tjejen hade blivit behandlad på sjukhuset av läkaren där... och whoops så kom tårarna.

Så nu lägger jag alltså även med gråtmild på min lista med biverkningar som Synarela-sprayet gett mig.
  • Vallningar dagtid - Check
  • Vallningar natttid - Check
  • Trötthet - Check
  • Gråtmild - Check
Jag har inte känt av vallningarna på ett tag nu och som tur e är dessa bivekningar som jag upplever ändå väldigt milda... just nu i alla fall, 13 dagar in i behandlingen.


¤ SmultronEtt ¤

Spraydag 13 (IVF 1 - Dag 13)

Hmm... igår tror jag att jag glömde bort att ta sprayet innan jag gick och la mig. Jag har inget som helst minne av att jag sprayat... inte heller om jag verkligen kanske har gjort det?! De är helt blankt! NADA!

Igår när jag kom hem hade jag en fruktansvärd huvudvärk. Jag hjälpte mannen min med att göra röran för laxen som skulle in i ugnen medans han plockde ur och satte i diskmaskinen. Jag åt knappt nått för att jag var så trött och för att det kändes som om huvudet skulle explodera! Mannen ville se filmen Det Femte Elementet, jag har sett den flera gånger så jag sa att de var ok för honom att kolla på den så kunde jag få sova i soffan. Jag orkade hålla mig vaken ett tag och när vi sett ungefär halva filmen gick jag iväg för att sätta in den överblivna maten i kylen, jag tog även två Alvedon för att jag inte stod ut mer med huvudvärken... och det är just här som jag kanske tog mitt nässpray... Jag sov genom halva filmen och när den var slut gick jag direkt in och la mig... och även här kanske jag tog nässprayet! SHIT de e verkligen helt blankt!!!

Så hur gör man när man missat att ta sprayet? Och vad händer i kroppen?!
Fan, nu har jag ännu en grej att oroa mig över! *suck*

¤ SmultronEtt ¤

Spraydag 12 (IVF 1 - Dag 12)

Tänk ändå vad tiden går fort! Det är ju redan tisdagen den 2 Februari! En hel månad har redan swichat förbi i år 2010, och om en vecka ska jag äntligen få veta om allt är som det ska! *nervös*

Nu har jag sprayat i 12 dagar och det går hur bra som helst. Jag känner inte av några biverkningar längre vilket är riktigt skönt. Men så poppar såklart en liten fråga upp i skallen... är detta rätt eller fel, ska det verkligen vara såhär?! Usch att man aldrig bara kan lägga alla tankar åt sidan och bara låta det som sker ske!

Jag e så tött på mitt oroande... *suck*

¤ SmultronEtt ¤


Spraydag 11 (IVF 1 - Dag 11)

Dagarna rullar på och så även sprayningarna.  :)

Snart... den 10/2 är det dax för blodprov och VUL. Hoppas då att jag är så pass nedreglerad att jag snart därefter kan påbörja behandlingen med Puregon.

Spraymensen är lustig, blöder knappt alls. Jag blödde inte speciellt mycket på lördagen (Spraymens dag 1 - 30/1 - spraydag 9) och nästan inget alls igår. Skumt, ska de vara så?
Men hmm.. den vanliga mensen brukar dock uppträda lite på samma vis... först miniblödningar några dagar innan beräknad mens, dagen därefter kommer den helvetes kraftiga mensvärken och kanske bara någon liten blödning, när väl mensen går igång blöder jag lagom mycket just första dagen och dagen efter avtar det för att komma tillbaka med mycket mindre blödning i 1-3 dagar därefter...

¤ SmultronEtt ¤

RSS 2.0