Månad 4! Wiii! ^_^

Idag gick jag in i vecka 16 = MÅNAD 4!
Jag mår bra, riktigt bra faktiskt!

Om exakt 1 vecka ska vi till Barnmorskan för att prata lite och för att lyssna på bebisens hjärta. :)

¤ SmultronEtt ¤

Jag rör på mig igen!

WOW! Första natten utan att behöva gå upp för att kissa! Så skönt!! :D

Mannen och jag har börjat att gå till och från pendeln i det vackra vädret (ca 15-20 min i "gravid takt"). Eftersom jag de senaste 4 månaderna mestdels inte orkat röra mig speciellt mycket så har kroppen blivit trött och seg. Idag har jag dock fått en kontigt värk ner i magen som liksom spänner när jag rör på mig, jag känner inget om jag står still eller sitter ner. Det kanske blev för intensivt med promenaderna? Eller så e det kanske bara livmodern som växer?

Idag är jag i v14+2 = Inne i vecka 15
!

¤ SmultronEtt ¤


Uppkopplad mot bebisen i magen...

Önskar att man, utan fara för bebisen, kunde vara uppkopplad mot en mobil ultraljudsenhet som visar att bebisen i magen har de bra och mår fint. Denna skulle med fördel då kunna kopplas upp mot datorn eller mot mobilen. :)

Vill så gärna veta att alt e ok med vår lilla skatt... man vet ju ingenting... och det gör mig tokig!!

Idag är jag i v14+0 = Inne i vecka 15!

¤ SmultronEtt ¤

Allt bra med bebben! *phew*

Det blev en tur till Gyn-akuten igår. Jag hade problem med ihållande smärta i magens vänstra sidan snett nedanför navel och strax ovanför blygdbenet. Jag fick lämna urinprov och blodprov och resultaten var bara bra. Vi tittade till bebisen och allt verkade fint fint. Jag fick ordination att ta det lungt och vila, inte bära nått, inte springa, inte cykla och inte anstränga mig. Dock var det ok att jobba eftersom jag har ett stillasittande yrke. Synd... skulle gärna stannat hemma i de fina vädret. ;-)

Idag har jag känt av en smärta nere i vänster skinka och det gör faktiskt lite ont i höften, rumpan och blygdbenet när jag går... tror de e bäckenuppluckring på g... :P

____________________

Uppdatering - 16.19

Har ont i vänster sida av bebismagen igen men nu kommer mer som små hugg. Upptäckte en liten svagt rosafärgad flytning i trosan, dock mer rosa än igår, ringde och pratade med barnmorskan som sa att det bara går att avvakta och hoppas på att allt blir bra. Det är vanligt med rosa flytningar, och i och med att bebisen mådde fint igår på UL hos Gyn-akuten så bör allt ändå vara ok sa hon.

Hoppas verkligen det...
____________________

Idag är jag i v13+5... snart inne i vecka 15!

¤ SmultronEtt ¤

Fantastiska under!

Min bästa väninna tjuvtestade igår och gissa vad... hon fick ett plus, på första IVF-försöket, precis som vi!!
Jag blev så glad att tårarna inte gick att hålla tillbaka! Mannen min sa att då blir vi Lattemammor! hahaha!

¤ SmultronEtt ¤

Penicillin - UVI - GBS

I torsdags förra veckan gick jag till vårdcentralen för att jag tyckte att det kändes som om jag hade en UVI på g. Jag kissade i en mugg på plats och kl var 17.30 så de var alltså inget morgonurin. Provresultatet visde inga spår av bakterier och jag fick knata hem igen fast än jag tyckte att det inte riktigt kändes som det skulle.

Jourläkaren på vårdcentralen frågade hur jag kände mig och jag sa att det sved svagt när jag kissade och att jag hela tiden känner mig kissnödig men inte så pass att jag måste tömma blåsan jämt. Jag berättade att jag ofta har återkommande UVI och vet precis hur det känns vanligtvis men att jag nu är gravid och symptomen kan vara annorlunda. Enligt jourläkaren så har man alltid svåra trängningar och svårt att hålla sig, det ska dessutom svida nått djävulskt när jag kissar. Hon brydde sig inte om att symptomen kan vara annorlunda pga graviditet och i och med att mitt urinprov såg bra ut så sa läkaren att det antagligen berodde på torra slemhinnor och att jag skulle smörja in mitt underliv med parfymfri lotion vilket jag inte tyckte lät så smart. *dumma läkare*

Dagen efter åkte mannen in med mitt morgonurin till barnmorskan och igår fick jag ett (lite väl sent) svar om att  det faktiskt fanns lite bakterier (GBS) i min urin. Så nu går jag på penicillin i 1 vecka. Dock fick jag Kåvepenin vilket inte brukar ges vid UVI. Farmaceuten på apoteket tyckte det lät skumt och sa att dom ska försöka kontakta läkaren som skrev ut Kåvepeninet och se hur han tänkt, sen kontaktar apoteket mig med svar och om jag ska byta till annat penicillin. Jag sa att läkaren hos barnmorskan är en specialist (Spec Gyn & Obstetrik) så man tycker ju att han borde veta vad han skrivit ut till mig.

____________________

Uppdatering - 10.32

Läste en del om Kåvepenin mot GBS och det stämmer att man får just Kåvepenin mot UVI med GBS. Läste även att jag inte ska ha stringtrosor och jag alltid ska tvätta mina underkläder i 60 grader. (Just stringtrosorna brukar vara av lite finare variant så dom brukar jag faktiskt bara tvätta i 40 grader...)
____________________


Idag är jag i v13+1 = Inne i vecka 14

¤ SmultronEtt ¤

Världens finaste sprattelbebis!

Just nu är vi dom 2 lyckligaste i hela världen! :)

Vi har fått se vår älskade lilla busplutt och det var världens finaste lilla bebis! Så sprallig och busig! Det var till och med svårt att mäta vår sprattelbebis längd och nackspalt på grund av att plutten aldrig låg stilla. Hihi.

Resultaten vi fick på vårt CUB-test var jättefina och vi är så lättade och glada! Nu ska jag försöka att inte oroa mig så mycket för allt och istället börja njuta av tiden som gravid och vad som komma skall! *läääängtar*

Lustigt nog så noterade mannen min att barnmorskan sa HAN ett flertal gånger under undersökningen... Ojoj, tänk om de e så, att det verkligen är en liten kille?! Näää... jag vill inte veta om de e en kille eller en tjej som ligger och splattlar i min mage förrän bebben är född. :P

Det visade sig att vi fått fel datum på BF (2010-11-19). Jag är +3 dagar extra idag. BF = 2010-11-16. Jag är alltså 12 veckor och 6 dagar gången idag och imorgon är jag inne i vecka 14! :D

Vi fick med oss en DVD och 4 bilder som ikväll ska skickas runt till nära o kära! Mannen min har redan konverterat DVD'n till en flashfilm som vi ska lägga ut på nätet under hemlig adress. ;-)

¤ SmultronEtt ¤

Finns du där? Är du kvar?

Mina symptom har avtagit mer och mer och nu när jag är inne i vecka 13 (12+1) så känner jag mig inte alls gravid längre. Jag vet att man nu går in i en såkallat "må bra fas"... men så här bra?!

Jag börjar oroa mig för hur bebben vår har det där inne i min mage?
Finns du där? Är du kvar?

På tisdag ska vi på NUPP-UL, då hoppas jag verkligen att vår skatt finns där med ett litet tickande hjärta.
Resultatet som vi kommer att få på CUB-testet vågar jag inte änns tänka på... Det skrämmer mig!

¤ SmultronEtt ¤

Gravid vecka 12

Idag har jag gått 11 veckor och 3 dagar så nu är jag alltså inne i vecka 12.

Imorgon ska jag upp tidigt för att lämna blodprovet för CUB-testet.
Min oro har lagt sig lite men hipp som happ så är den tillbaka igen.
Hoppas verkligen att vår lilla pärla har det bra och mår prima i min mage.

Nu går min allra bästa väninna och ruvar, hon fick tillbaka ett litet guldägg i fredags. Jag hoppas verkligen att ägget väljer att bädda in sig och stanna hos dem. Tänk så kul att få barn så tätt med allra bästa vännen! :D

¤ SmultronEtt ¤

RSS 2.0